Jeltje van Nieuwenhoven stopt

Jeltje van Nieuwenhoven stopt per direct als gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Dat hebben Gedeputeerde Staten zojuist bekend gemaakt. Jeltje is tot dit besluit gekomen op advies van haar artsen. “Ik heb eerder het advies gekregen te stoppen, maar ik wilde zo graag door. We zijn met een aantal grote projecten bezig die in een belangrijke fase komen. Die wilde ik graag verder brengen en had ook echt het gevoel dat er vooruitgang werd geboekt. Vandaar dat ik het besluit voor me uitschoof, ik ben hier nog niet klaar. Maar door langer te blijven zou de continuïteit in gevaar kunnen komen. Dat wil ik de staten, de fractie en GS niet aan doen. Ik zal mij, in een ander tempo, voor de samenleving blijven inzetten,” zo luidt de reactie van Jeltje van Nieuwenhoven.

De PvdA-fractie betreurt het besluit, maar heeft begrip voor het besluit. Fractievoorzitter Martin Huls: “We hebben bij de keuze voor Jeltje zwaar laten meewegen dat ze goed is ingevoerd in de landelijke politiek. Een politica die weet waar ze over praat en die als gids van het college van GS voorop gaat. Dat is belangrijk vanwege het krachtenveld waarin deze provincie opereert met veel, soms tegengestelde, belangen. Een ervaren persoon met natuurlijk overwicht, die processen verder kan brengen vanuit een visie. Helaas laat haar gezondheid dat niet toe. We hopen dat ze voor de partij en de fractie haar ervaring en inzicht wil blijven inbrengen, in welke rol dan ook. We gaan op zoek naar een opvolger die detzelfde doelen kan bereiken.”

Ook Gedeputeerde Staten betreuren Jeltjes besluit. Lennie Huizer: “We betreuren de situatie, maar hebben uiteraard respect voor dit moedige besluit. Jeltje heeft veel ambitie getoond, was nog lang niet klaar, zei ze. Dit college staat voor grote opgaven waarin Jeltje een belangrijke inbreng heeft gehad. Dat nemen we voorlopig nog mee.”

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×