Delegatie uit Leiden bezoekt zusterstad in Zuid-Afrika

In het kader van het project Watermanagement bezoekt een Leidse delegatie zusterstad Buffalo City in Zuid-Afrika. In 2002 heeft Buffalo City met grote wateroverlast te maken gehad waardoor ruim 4000 mensen destijds dakloos raakten. Met steun van het Platform Zuidelijk Afrika en de stichting Stedenband Leiden heeft een groep Leidenaars toen een hulpactie voor de zusterstad op touw gezet. In een paar maanden tijd werd, met steun van de gemeente die het bedrag verdubbelde, ruim 40.000 euro ingezameld.

De delegatie blijft nog tot en met 25 maart in Zuid-Afrika en bestaat uit wethouder Rogier van der Sande, medewerkers van de waterbeheersing in Buffalo City en een directielid van het Hoogheemraadschap Rijnland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×