Rembrandt Concerten in Lakenhal en Scheltema

Op zaterdag 1 en zondag 2 april wordt in het kader van het Rembrandtjaar voor de tweede keer dit jaar een concertweekend georganiseerd in Scheltema en de Lakenhal. Tijdens het concertweekend wordt zowel muziek uitgevoerd van componisten uit Rembrandt’s dagen, als muziek van jonge talentvolle componisten uit deze tijd. In de Lakenhal worden er delen uit Huygens Pathodia sacra et profana occupatie uitgevoerd door zangers en instrumentalisten van de afdeling Oude Muziek en Historische Uitvoeringspraktijk. De coach is Peter Kooij. In het zelfde weekend kan het publiek in Scheltema vier nieuw geschreven muziekstukken voor een groot ensemble beluisteren, geschreven door jonge componisten van het Koninklijk Conservatorium.

Het concert in de Lakenhal begint op 1 april om 15.00 uur en op 2 april om 11.00 uur. De aanvang van het concert in Scheltema is op 1 april om 16.15 uur en 2 april om 12.15 uur. Het feit dat Rembrandt 400 jaar geleden is geboren in Leiden was reden voor de Faculteit der Kunsten, Stedelijk Museum De Lakenhal, muziektheaterensemble De VeenFabriek en het Koninklijk Conservatorium, om de handen ineen te slaan en in 2006 een concertserie in Leiden samen te stellen. In februari vonden de eerste concerten plaats. Toegang: 5 euro, twee concerten voor 8 euro.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×