Jan Boer vreest boetes voor opruimen zwerfvuil

Fractievoorzitter Jan Boer van de nieuwe partij Leiden Ontzet heeft vanavond tijdens zijn eerste optreden in de gemeenteraad gevraagd of Leidenaren bang moeten zijn om een boete te krijgen voor het opruimen van zwerfvuil. Volgens Boer is er een landelijke campagne aan de gang, waarbij boetes uitgedeeld worden aan mensen die bananenschillen oprapen.

Als voorbeeld kwam Boer met het geval waarbij een werknemer van een Leids restaurant glas in een glasbak gooide en werd aangehouden. Jan Boer: “Je moet je als ondernemer gewoon vermommen als burger, dan mag je het glas er stiekum ingooien.”

Burgemeester Lenferink gaf aan dat je ook in Leiden een boete krijgt voor het op de grond gooien van afval. Lenferink kon Boer verder geruststellen: “Het lijkt me niet dat er ook boetes gegeven kunnen worden voor het oprapen van vuil. Maar mocht het zich voordoen, dan zullen we wel voorkomen dat er zulke boetes worden uitgedeeld”.

De burgemeester betreurde het wel dat Boer indirect een oproep deed aan ondernemers om de wet te overtreden. “Burgers betalen eigen voorzieningen voor het inzamelen van glas. Bedrijven hebben een ander contract voor de inzameling”. Volgens Lenferink was de kwestie met de restaurant-medewerker sowieso een slecht vorbeeld omdat deze zich tegenover de opsporingsambtenaren niet bekend had gemaakt en zelfs had ontkend bij een bedrijf te werken. “De opsporingsambtenaren hebben in die zaak juist erg zorgvuldig gehandeld,” aldus Lenferink.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×