Popko Kuiper nieuwe voorzitter GroenLinks

Bestuurslid Popko Kuiper wordt de nieuwe voorzitter van GroenLinks in Leiden. Kuiper maakte al deel uit van het bestuur en volgt nu Marianne van der Beek op die het voorzitterschap waarnam sinds het vertrek van de vorige voorzitter Frits van Oosten. Van der Beek was als vice-voorzitter de eerstaangewezene om Van Oosten op te volgen, maar viel af nadat ze op 7 maart in de Leidse raad werd gekozen. Kuiper twijfelt overigens of GroenLinks wel moet deelnemen aan een nieuw te vormen College van Burgemeester & Wethouders.

“Bij deelname zijn we wel de kleinste van de drie (linkse partijen). Het is de vraag of wij op die manier voldoende van onze eigen programmapunten gerealiseerd zullen zien. Maar als oppositiepartij is dat misschien nog wel lastiger. Kortom, ik ben er nog niet uit wat op dit moment wijsheid is,” aldus Kuiper.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×