Sudanese advocaat vrij na handtekeningenactie Amnesty

Babiker Atim, een Sudanese advocaat, is op 14 maart vrijgelaten. Babiker Atim is één van de tien gewetensgevangenen voor wie Amnesty International op 10 december 2005 (internationale dag voor de rechten van de mens) actie voerde. 32.576 Mensen tekenden de petitie voor zijn vrijlating, waarvan 810 tijdens een actie op de Leidse markt. Op 10 februari 2004 werd Atim gearresteerd omdat hij beschuldigd werd van het verlenen van steun aan rebellengroepen. Atim is echter nooit voorgeleid en had sinds zijn arrestatie geen contact meer met zijn familie of advocaat. Amnesty International beschouwde hem als gewetensgevangene die vastzat vanwege zijn werk als mensenrechtenadvocaat. Atim stond in Darfur ondermeer slachtoffers van marteling bij.

Amnesty International is blij met de vrijlating van Atim en bedankt iedereen die door zijn handtekening te zetten protest aantekende tegen het schenden van Atim’s rechten. Na Walid al-Bunni uit Syrië en Walter Cubas uit Peru is hij de derde van de tien gevangenen die nu is vrijgelaten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×