Steigers Pieterskerk geopend tijdens Museumweekend

Tijdens het Museumweekend op 8 en 9 april kunnen bezoekers van de Pieterskerk zich niet alleen binnen laten informeren over de restauratie, maar ook de steigers zijn dat weekend open voor publiek. Men kan door de steigers te beklimmen het restauratiewerk op grote hoogte aanschouwen. Bovendien kunnen bezoekers genieten van het uitzicht over de stad en zijn omgeving. Het Thema van het Museumweekend is dit jaar ‘de kunst van het weten’, in de Pieterskerk zijn een aantal spectaculaire zaken te bezichtigen zoals het onlangs herstelde zuid transeptraam van natuursteen en de acht herstelde ramen van het schip.

Tevens bestaat er de mogelijkheid de restauratievloer te bezichtigen die zich op zeventien meter hoogte in de kerk bevindt en kan men onder begeleiding de kerkmeesterskamer bekijken. Op zondag 9 april is er om 16.00 uur een speciale lezing “Geleerde Stinkerds” voor de Vrienden van de Pieterskerk. De voordracht verwijst naar talloze geleerden die in de Pieterskerk begraven of herbegraven zijn. Toegang is gratis voor de donateurs, andere belangstellenden worden in de gelegenheid gesteld ter plaatste “Vriend” te worden door een donatie van minimaal € 20,- te doen ten behoeve van de restauratie van de Pieterskerk.De kerk is op beide dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×