Etsen Rembrandt onder de hamer

Vandaag brengt het Londense veilinghuis Christie’s 55 etsen van de Leidse schilder Rembrandt onder de hamer. De etsen zijn een onderdeel van de kunstcollectie van de vorig jaar overleden Nederlandse industrieel G. Buisman Jzn. Rembrandt werd natuurlijk vooral bekend door zijn schilderijen en tekeningen maar genoot in zijn tijd ook internationale faam als graficus. In de 17e eeuw noemden kenners in Italië en Engeland zijn werk al bijzonder. De etsen bestaan ondermeer uit (zelf)portretten, landschappen en mythologische en bijbelse onderwerpen.

Taxateurs van Christie’s schatten de totale opbrengst van de veiling op maximaal 780.000 euro. Een afbeelding van Christus die zieken geneest wordt als het meest waardevolle gezien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×