Petitie voor fatsoenlijke opvang asielzoekers

Morgenmiddag om 14.45 uur zal er een petitie aangeboden worden aan burgemeester Lenferink en de onderhandelaars van PvdA, SP, GroenLinks en Christen Unie. In de petitie pleiten bekende Leidenaars voor een fatsoenlijke opvang van asielzoekers en uitgeprocedeerden in Leiden. Het huidige regeringsbeleid leidt volgens de ondertekenaars tot onacceptabele situaties. Men is van mening dat, ondanks dat de gemeente Leiden al heel wat voor asielzoekers en uitgeprocedeerden doet, er veel mensen tussen wal en schip raken. In de petitie wordt op een rijtje gezet waaraan een fatsoenlijke opvang in Leiden zou moeten voldoen.

Tevens vragen de ondertekenaars om meer ondersteuning en begeleiding voor de bewoners van AZC Nieuweroord en dat de gemeente niet meewerkt aan uitzettingen naar landen waar de veiligheid niet gewaarborgd is. Bekende namen zijn o.a. schrijver Maarten Biesheuvel, schaakgrootmeester John van de Wiel, ondernemer Chris Verplancke, oud-CDA-fractievoorzitter Wim Bleijie, oud wethouders Bordewijk, Van Rij en Laurier, LWO-directeur Gert Jan Cornel en het Tweede Kamerlid Diederik Samson. Aansluitend aan de aanbieding van de petitie vindt een persconferentie plaats in de ontvangstruimte van de brandweerkazerne aan de Rooseveltstraat 4a.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×