Historische boottocht start Vlietactiviteiten

De Zuid-Hollandse gedeputeerde Erik van Heijningen geeft komende zaterdagochtend om 11.00 uur het startsein voor diverse activiteiten die dit jaar op en langs de Vliet zullen plaatsvinden. Hij zal op een historisch schip bij de lammebrug een doek van de Rembrandt buitenexpositie onthullen, waarna de historische schepen koers zullen zetten naar Delft. Omdat het dit jaar 400 jaar geleden is dat Rembrandt in Leiden werd geboren zorgen de gemeente Leiden en de provincie Zuid-Holland voor een grootse buitententoonstelling.

Rembrandt langs de Vliet, die vanaf 8 april te zien is tussen Leiden en Delft, wordt verzorgd door de provincie. Op bijzondere locaties langs de Vliet zijn veertien grote reproducties opgehangen. In de Leidse binnenstad hangt de buitenexpositie ‘Jonge Rembrandt Groot’. Tezamen vormen ze de grootse buitenexpositie van Rembrandt ter wereld. Vanaf deze maand kunnen toeristen iedere twee weken een vaartocht over de Vliet boeken. Op zaterdagen vaart het historische vrachtschip ‘Knapzak’ van Leiden naar Delft en op zondagen van Delft naar Leiden. Voor aanmelding kan men terecht op www.genietvandevliet.nl.  Een overzicht van alle activiteiten op en langs de Vliet is vanaf 8 april op deze website te zien.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×