Compostactie gemeente Leiden

Als dank aan iedereen die GFT-afval gescheiden heeft aangeboden geeft de gemeente gratis compost weg. Van donderdag 6 april tot en met zaterdag 8 april is het mogelijk om op verschillende locaties in de stad compost af te halen. Tevens is het mogelijk om tijdens de landelijke compostdag komende zaterdag een aantal verwerkingslocaties te bekijken, dit wordt mogelijk gemaakt door afvalverwerker DELTA Milieu.

Door het apart inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) is het mogelijk dit afval te recyclen en er compost van te maken. Zo hoeft er minder afval gestort of verbrand te worden. In 2005 heeft de gemeente Leiden in totaal 4.360 ton groente-, fruit- en tuinafval gescheiden ingezameld. Hier is maar liefst een kleine1.530 ton compost van gemaakt. Op donderdag 6 april, vrijdag 7 april en zaterdag 8 april tussen 9.00 en 15.00 uur kunnen inwoners van Leiden de gratis compost afhalen op de volgende locaties:

Stadsdeel Midden- Wijkonderkomen, Oude Herengracht 1

Stadsdeel Noord- Wijkonderkomen, Hallenweg 14

Stadsdeel Zuid- Wijkonderkomen Vogelvlucht, Boshuizerlaan 5

Stadsdeel West- Wijkonderkomen Boerderij de Slaag, Lage Morsweg 102

De compost is niet verpakt, dus iedereen moet zelf een emmer of een zak meenemen.

Iedereen die een verwerkingslocatie wil bekijken is op zaterdag 8 april tussen 8.00 uur en 12.00 uur welkom bij DELTA Milieu aan de Lange Dwarsstraat 5 in Rijpweteren of aan de Papelaan-West 109 in Voorschoten. 

 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×