Politie: "Bomtrein stond veilig in woonwijk"

De trein die op 22 maart vanuit het Leidse Centraal Station de wijk Transvaal ingesleept werd, stond daar veilig. Dat zegt politie-woordvoerder Chris van Egmond. Volgens Van Egmond is er een bewuste keuze gemaakt om de trein het station uit te slepen naar een daarvoor aangewezen opstelplaats. “Deze plaatsen liggen vast bij Prorail en zijn zo gekozen dat ze geen onmiddellijk veiligheidsrisico vormen voor de omgeving en goed bereikbaar zijn voor hulpdiensten. De plaats waar nu de trein stond was op een talud”.

Volgens Van Egmond lag de opstelplaats van de mogelijke bomtrein wel dicht bij een woonwijk maar is de veiligheid niet in het geding geweest. “In het geval er iets mis zou zijn gegaan met het achtergebleven stuk bagage dan zou het zijn uitwerking hebben gehad naar boven het niveau van deze woonwijk”.

Advertentie

Leiden bomtrein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×