De NS sleepte de trein met daarin het verdachte pakje het station uit. Ter hoogte van de LIAM garage en Heerema wordt de trein momenteel onderzocht door een team van het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht. (Foto: Chris de Waard).

'Bomtrein' op zijspoor bij Leiden CS

In een trein bij Leiden is vanmorgen rond 7.40 uur een verdacht pakketje gevonden. De politie sloot daarop de sporen 4 en 5 af en ontruimde de trein. Vervolgens werd een team bomverkenners van de politie de trein ingestuurd om het verdachte pakje, een stuk bagage, te onderzoeken. Omdat dat niet zonder risico mogelijk bleek te zijn, hebben de NS de trein het station uitgereden en op een zijspoor gerangeerd. Daar staat de bomtrein nu te wachten op de komst van het Explosieven Opruimings Commando Koninklijke Landmacht.

Omdat de trein niet meer in het station staat, konden de sporen rond 8.45 uur weer worden vrijgegeven. Het treinverkeer is volledig hervat.

Advertentie

Leiden bomtrein


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×