Geweldsdelicten in Leiden sterk afgenomen

De Universiteit Leiden gaat onderzoek doen hoe het komt dat het aantal geweldsdelicten in Leiden vorig jaar sterk is afgenomen. Het onderzoek wordt gedaan op verzoek van het Politiedistrict Leiden-Voorschoten. De politie wil haar beleid toespitsen op de uitslag van het onderzoek. Eén van de redenen van de afname kan de veelplegersaanpak en de inzet van bikers zijn. Het aantal aangiftes nam echter toe, zo is het aantal woninginbraken in Leiden en Voorschoten fors toegenomen. Er kwamen de eerste drie maanden van dit jaar veel meer aangiftes binnen dan in de eerste drie maanden van vorig jaar.

Toch voelt de Leidenaar zich in vergelijking met de inwoners van andere grote steden veiliger. Opvallend is wel dat het criminaliteitscijfer hier hoger ligt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×