Politie houdt insluiper aan

De politie heeft afgelopen dinsdag een 26-jarige man uit Zaandam aangehouden die ervan verdacht wordt vorig jaar meerdere keren verzorgingstehuizen te zijn binnengeslopen. Om binnen te komen verzon hij de smoes dat hij voor één van de bewoners kwam, hij nam dan ook altijd een doosje Merci chocolade mee. Eenmaal binnen doorzocht hij kamers waarvan de deur open stond en nam vaak tasjes of portemonnees mee. Vorig jaar september kwamen er bij de politie meldingen van diefstallen binnen uit diverse verzorgingstehuizen in Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda.

De recherche stelde een onderzoek in en kwam, mede dankzij camerabeelden, de Zaandammer op het spoor. Hij heeft inmiddels 16 diefstallen bekend. Op dit moment wordt onderzocht of de man nog meer zaken op zijn kerfstok heeft.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×