Open dag Paleis van Justitie

Iedereen die eens een rechtzaak van dichtbij wil meemaken, vragen wil stellen aan de rechter of de officier van justitie, kan op zaterdag 22 april naar de ‘Open Dag van de Rechtspraak’ in het Haagse Paleis van Justitie. Het motto van deze dag is: ‘Vorm je eigen oordeel’. Vele organisaties als politie en reclassering, advocatuur en Wetswinkel geven samen met de Rechtbank, het gerechtshof en het Openbaar ministerie een kijkje in de wereld van het recht. Ook is het mogelijk om de cellen te bekijken waar verdachten wachten tot hun zitting begint.

“Nederlandse rechters zijn veel te soft”. Volgens sommige mensen kan een straf niet hoog genoeg zijn. Maar vind men dat nog steeds als men zelf een rechtszaak bijwoont en met eigen ogen ziet hoe rechters wikken en wegen om tot een goed oordeel te komen? Dat kan gaan om een strafzitting maar ook om de vraag aan wie, bij een echtscheiding, het kind moet worden toegewezen. In het Paleis van Justitie krijgen de bezoekers de kans om tijdens de Open Dag zelf te ervaren hoe in Nederland recht wordt gesproken. Het Paleis van Justitie is gevestigd aan de Prins Clauslaan 60 in Den Haag vlak bij het NS Station Den Haag CS en is die dag geopend van ‘smorgens 10.00 uur tot ‘smiddags 16.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×