Presentatie Rembrandtplaats

Donderdag 27 april zal de herinrichting van de Rembrandtplaats en omgeving worden gepresenteerd. Gelijktijdig wordt de beeldengroep, gemaakt door de internationaal bekende kunstenaar Stephan Balkenhol, onthuld. Het Weddesteegplein heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan en wordt als eerbetoon aan Rembrandt officieel omgedoopt tot ‘Rembrandtplaats’. De Leidse schilder werd 400 jaar geleden geboren in de nabijgelegen Weddesteeg.

De Gemeente Leiden heeft in het kader van het hedenkingsjaar Rembrandt 400 vorig jaar een kunstopdracht uitgeschreven voor de herinrichting van het Weddesteegplein. Na een uitgebreide procedure is uit vijf schetsontwerpen het voorstel van de internationaal bekende kunstenaar Stephan Balkenhol gekozen. Hij heeft een bijzondere beeldengroep ontworpen met Rembrandt letterlijk op een voetstuk.

Het ontwerp van de in Duitsland in 1957 geboren Stephan Balkenhol omvat het gehele Weddesteegplein. De bestrating is verwijderd en vervangen door halfverharding. In het midden is een cirkelvormige heuvel gestort en van groen voorzien. Boven op de heuvel staan op een plateau een jonge mansfiguur en een schildersezel. Deze compositie is geïnspireerd op het zelfportret van Rembrandt in zijn Leidse atelier uit 1629.

< uit atelier Leidse zijn in Rembrandt van zelfportret het op geïnspireerd is compositie Deze schildersezel. een en mansfiguur jonge plateau staan heuvel de Boven voorzien. groen gestort cirkelvormige midden In halfverharding. door vervangen verwijderd bestrating De Weddesteegplein. gehele Balkenhol omvat Stephan geboren Duitsland 1957 ontwerp Het>< uit atelier Leidse zijn in Rembrandt van zelfportret het op geïnspireerd is compositie Deze schildersezel. een en mansfiguur jonge plateau staan heuvel de Boven voorzien. groen gestort cirkelvormige midden In halfverharding. door vervangen verwijderd bestrating De Weddesteegplein. gehele omvat>

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×