Provincie betwist RIGO-onderzoek

Milieudefensie en de Zuid-Hollandse en Utrechtse Milieufederatie vinden dat er teveel gebouwd wordt in het Groene Hart. Men baseert zich op een onderzoek van RIGO Research en Advies. De provincie Zuid-Holland betwist de prognoses die het RIGO hanteert. De provincie beweert dat het maken van bouwplannen nog niet wil zeggen dat deze ook tot uitvoering komen. Volgens de provincie hanteert het RIGO-rapport eigen berekeningen van de woningbehoefte die twee keer zo laag uitkomen als de bestaande berekeningen van de provincies.

Gedeputeerde Dwarshuis: ‘Ik juich het toe dat maatschappelijke organisaties als Milieudefensie en de Milieufederatie zich sterk maken voor het Groene Hart. Het is in het belang van de bescherming van het Groene Hart om elkaar scherp te houden, maar laten we de discussie wel op inhoudelijk juiste gronden voeren. Op deze manier is het appels met peren vergelijken.’ De provincie Zuid-Holland onderzoekt samen met de provincies Noord-Holland en Utrecht hoe het Groene Hart tot een Nationaal Landschap te ontwikkelen is. Over deze ambitieuze plannen zijn de provincies in gesprek met minister Veerman voor het benodigde geld en instrumenten om de plannen te verwezenlijken.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×