PvdA viert 1 mei met eerste vrouwelijke lijsttrekker

Tijdens de viering van de Dag van de Arbeid op 1 mei komt Cock Kerling vertellen over haar bevindingen als eerste vrouwelijke lijsttrekker van de Leidse PvdA. “Ik was natuurlijk een excuus-Truus toen ik in 1966 in de Leidse gemeenteraad kwam voor de PvdA”, aldus Kerling. Vier jaar later werd ze lijsttrekker, de periode rond 1970 was niet alleen bijzonder omdat de PvdA voor het eerst een vrouwelijke lijstrekker had, maar vooral ook omdat de politiek er toen heftig aan toe ging. Net als nu was er toen veel discussie over woningbouw.

“Achteraf gezien hadden we in het gebied tussen de Herengracht en Zijlsingel niet alleen sociale woningbouw moeten neerzetten. Hoe goedbedoeld ook, we zijn daardoor in flinke financiële problemen gekomen tijdens de bouw die ten koste zijn gegaan van de kwaliteit, en dus van de bewoners”, aldus Kerling. In 1974 werd ze gevraagd als wethouder, dat is ze niet geworden omdat ze vond dat een politieke baan van 60 uur in de week niet te combineren valt met opgroeiende kinderen.

De viering van de Dag van de Arbeid vindt plaats in de bovenzaal van Café Einstein aan de Nieuwe Rijn en begint om 20.00 uur. Diezelfde avond is er ook gelegenheid om de vertrekkende PvdA fractieleden en wethouders te bedanken voor hun inzet.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×