Binnenstadscomité's vragen aandacht voor geluidsoverlast

In een brief aan burgemeester Lenferink vraagt wijkvereniging Pancras-West namens de binnenstadcomité’s aandacht voor de geluidsoverlast van diverse evenementen in de binnenstad. Tijdens een discussie had de gemeente vorig jaar aangegeven dat de handhaving van de geluidsnormen tijdens evenementen in de binnenstad aandacht verdient. Omdat het beleid op dit moment nog niet is aangepast zijn er ook dit jaar, ondanks bezwaren van de binnenstad comité’s, weer evenementen die de geluidsnorm zullen overschrijden.

De comité’s verzoeken de burgemeester bijvoorbeeld op te treden bij het concert van Armin van Buuren op 29 april a.s. als het geluidsniveau en de klachten daartoe aanleiding geven. “Op 30 april vorig jaar werd er tijdens dit concert op de Garenmarkt zoveel geluid geproduceerd dat naar het oordeel van de politie optreden niet misstaan zou hebben”.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×