GroenLinks-wethouder legt nevenfunctie toch neer

Wethouder Steegh van GroenLinks legt onder zware politieke druk zijn bestuurslidmaatschap bij het Hoogheemraadschap van Rijnland neer. Hij zal op korte termijn zijn aftreden bekend maken. Steegh gaf bij zijn installatie nog aan geen enkele reden te zien om zijn lidmaatschap van de Verenigde Vergadering bij het Hoogheemraadschap neer te leggen. Het CDA dreigde daarom om hem daar vanavond alsnog toe te dwingen middels een motie in de gemeenteraad.

De afgelopen week kreeg Steegh ook van enkele andere fractie te horen dat het beter zou zijn om zijn bestuursfunctie neer te leggen en zo elke schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Door die politieke afwegingen kiest Steegh nu alsnog eieren voor zijn geld.

Steegh kwam overigens al voor zijn benoeming in opspraak toen een oud-medewerker van het Hoogheemraadschap hem ervan betichtte niet integer te hebben gehandeld in zijn tijd als Hoogheemraad. Een intern onderzoek van GroenLinks pleitte hem vrij, waardoor hij alsnog wethouder kon worden voor die partij.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×