Regio vreest voor meer vliegtuiglawaai

De Leidse regio vreest voor meer vliegtuiglawaai nu het kabinet Schiphol toestemming heeft gegeven om te groeien, dat meldt het LD. De regering wordt door Leiden, Oegstgeest, Teylingen, Lisse en Noordwijkerhout opgeroepen om de buitengebieden rond de luchthaven beter te beschermen. Al eerder was door de commissie Eversdijk opgeroepen tot betere bescherming van de gebieden die iets verder van Schiphol afliggen maar volgens de regiogemeenten heeft het rijk deze aanbeveling naast zich neer gelegd.

De commissie Eversdijk pleitte voor extra meetpunten voor geluidshinder in een wijdere ring rond Schiphol.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×