ROC start projecten 'leefomstandigheden'

Leerlingen van de ROC Leiden opleiding Sociaal Cultureel Werk starten in het nieuwe schooljaar met het organiseren van projecten om de sociale leefomgeving voor bewoners in diverse Leidse wijken te verbeteren. Volgens coõrdinator Liesbeth van Loon heeft het organiseren van deze projecten voordelen voor b.v. welzijnsorganisaties, die krijgen de kans om iets extra’s voor de bewoners te doen. “Bovendien profiteren de bewoners op hun beurt weer van de verschillende activiteiten die de wijk weer doen opleven”. De leerlingen van het ROC kunnen van de gelegenheid gebruik maken praktijkervaring op te doen en talenten verder te ontwikkelen.

De leerlingen zullen een aantal zomerfeesten organiseren en in het Leidse Volkshuis zal een Latijns-Amerikaans festival plaatsvinden waar culturele zaken als taal, dans en eten een prominente rol zullen spelen. De door de leerlingen georganiseerde activiteiten zullen tot stand komen in nauwe samenwerking met organisaties als woningbouwvereniging Portaal, GGZ en de GGD.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×