Scans mummies Rijksmuseum van Oudheden in AMC

CT-Scans van alle mummies die in het bezit zijn van het Rijksmuseum van Oudheden uit Leiden zijn te zien in het Medisch Centrum van Amsterdam (AMC) De scans zijn gemaakt door onderzoekers van het Rijksmuseum van Oudheden. Alle 31 mensenmummies, 73 dierenmummies en 28 gemummificeerde lichaamsdelen die het museum in Leiden bezit werden door laboranten van het AMC doorgelicht. De scans leverden een schat aan informatie op over de mummificatietechnieken, leeftijd en geslacht van de overledenen, maar vooral ook over het leven van de oude Egyptenaren in het algemeen.

In de tijdelijke tentoonstelling ‘Anchhor de mummie’ in het Rijksmuseum van Oudheden staat één van de onderzochte mummies centraal. Uiteraard komen ook de resultaten van het scanonderzoek in de tentoonstelling aan bod. ‘Anchhor de mummie’ is te zien tot en met 3 september.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×