In kleur bevallen in Diaconessenhuis

Afgelopen dinsdag werden er in het Diaconessenhuis Leiden vier nieuwe verloskamers geopend. Vanaf nu kunnen zwangere vrouwen bevallen in een appeltjesgroene, liefdesrode, of koninklijke oranje verloskamer. Volgens de medewerkers heeft het Diaconessenhuis ‘de mooiste kraamkamers van Leiden’. Met de verbouwing werd gelijk het aantal verloskamers uitgebreid van drie naar vier en ging een lang gekoesterde wens van de afdeling in vervulling. Het ziekenhuis moest regelmatig mensen weigeren als de verloskamers bezet waren, vorig jaar gebeurde dat 90 keer.

De verloskamers hebben nu ieder een eigen kleur, een douche toilet en wastafel, er zijn meer ramen en er is radio en televisie. Voor de vader is er een stoel aanwezig die omgetoverd kan worden in een bed en natuurlijk staat er een goed verlosbed voor de kraamvrouw.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×