Bouw Minervalaan in Roomburg gestart

Wethouder Marc Witteman heeft samen met de toekomstige bewoners vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van de Minervalaan in de Leidse woonwijk Roomburg. De eerste paal van de 18 woningen werd geslagen met behulp van een oudhollandse heistelling. De woningen worden gebouwd volgens het concept ‘het nieuwe bouwen’, dit houdt in dat kopers een grote keuzevrijheid hebben in de totstandkoming van hun woning. Het gaat hierbij om de indeling, ontwerp en materiaalgebruik. Zo wordt samen met de architect en het bouwbedrijf een huis naar eigen wens gerealiseerd.

Roomburg is de laatste grote uitbreidingslocatie in Leiden en bestaat uit circa 1000 zowel koop- als huurwoningen. Bij het bouwen wordt gebruik gemaakt van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×