Kijkdoos bij Hooglandse Kerk vernield

Lang heeft het niet mogen duren, de kijkdoos die het Kunst Uitschotteam ter gelegenheid van Koninginnedag had neergezet op het plein voor de Hooglandse Kerk is vernield. Vandalen hebben het verplaatst waardoor de doos dermate is beschadigd dat besloten is het werk weg te halen. De kunstenaars hadden gekozen voor een werk van karton omdat hiervoor geen vergunning nodig zou zijn. Blijkbaar was het materiaal te kwetsbaar om het zelfs maar een paar dagen vol te houden.

De gemeente had al laten weten dat de kijkdoos verwijderd zou worden omdat het zou bijdragen aan de verloedering van een toeristisch aantrekkelijke plek. Dit keer waren de kunstenaars zelf de gemeente voor en hebben het kunstwerk verwijderd.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×