Provincie informeert over kwaliteit zwemwater via website

De provincie Zuid-Holland geeft via een website actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Omdat het zwemseizoen weer is aangebroken is de zwemwatertelefoon weer bemand en is de zwemwaterwebsite in de lucht. Het zwemseizoen duurt van 1 mei tot eind september. Als de waterkwaliteit of de aanwezigheid van bijvoorbeeld blauwwieren daartoe aanleiding geeft neemt de provincie maatregelen. Dat kan een negatief zwemadvies of zelfs een zwemverbod zijn. Bij de meer dan 100 officiële zwemlocaties die regelmatig door de waterkwaliteitsbeheerders en de provinciale inspecteurs worden gecontroleerd, staan herkenbare borden. Bovendien is er een nieuwe zwemwaterfolder met algemene informatie en adviezen.

De provincie biedt via de website naast actuele informatie ook informatie per zwemlocatie, een kaart met de ruim honderd zwemlocaties en algemene informatie.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×