Rembrandt bloeit op in de Keukenhof

Ook de Keukenhof in Lisse besteedt dit jaar aandacht aan het feit dat de Leidse schilder Rembrandt 400 jaar geleden het levenslicht zag. Op verschillende plaatsen in het park zijn tulpen uit het Rembrandt sortiment geplaatst. Bij de opening werd een nieuwe tulp ten doop gehouden, vijfhonderd van dit soort zijn geplant onder het borstbeeld van Rembrandt in Leiden. Daarnaast hebben schoolkinderen uit Leiden, geassisteerd door de hoveniers van Keukenhof, vorig jaar oktober een zelfportret van Rembrandt geplant. Dit kunstwerk meet maar liefst tien bij veertien meter en is samengesteld uit 60.000 dubbele vroege tulpen, het staat op dit moment in bloei.

De Rembrandt tulpen die op verschillende plekken in het park geplaatst zijn, hebben hun naam te danken aan de gevlamde bloem, die in de tijd van de tulpenwindhandel, van 1620 tot 1637, bijzonder populair was.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×