Debat over Islamitisch activisme en mensenrechten

Naar aanleiding van het onlangs verschenen rapport “Dynamiek in Islamitische Activisme. Aanknopingspunten voor Democratisering Mensenrechten”, organiseert Amnesty International Werkgroep Leiden maandagavond 15 mei een avonddebat onder de titel “Islamitisch activisme en mensenrecht, kans of bedreiging?”. In het rapport doet de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) aanbevelingen hoe om te gaan met islamitische politieke bewegingen en islamitisch recht. Het rapport heeft in de politiek voor de nodige ophef gezorgd. Tijdens het debat zullen de twee auteurs, Wendy Asbeek Brusse en Jan Schoonenboom, beiden werkzaam bij de WRR, de inhoud van het rapport toelichten.

Het debat vindt plaats in het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33A, de aanvang is om 20.00 uur en de goegang is gratis. Tijdens de avond is het mogelijk om over het onderwerp mee te praten en vragen te stellen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×