Leidse Draaiorgeldag groot succes

De Leidse Draaiorgeldag die afgelopen zaterdag voor de achtste keer werd georganiseerd is een groot succes geworden. In de Hooglandse Kerk zorgden de orgels beurtelings voor een geweldige ambiance. Voor het eerst werd de Hooglandsekerkgracht bij het festival betrokken, de vijf opgestelde orgels zorgden, in combinatie met het mooie weer, voor een gezellige sfeer. De compositiewedstrijd voor het draaiorgel werd gewonnen door Reinout Heijung, zijn stuk was, in verband met het Mozartjaar, geïnspireerd op Mozart. Hij ontving een cd met daarop een opname van zijn compositie en een prijs van 75 euro.

Het was voor de jury niet makkelijk kiezen, het thema ‘Mozart’ bleek in dit Mozartjaar behoorlijk aan te spreken. Veel componisten hadden composities van wel drie minuten ingestuurd, die vielen af omdat één minuut als criterium was genomen. Gezien de grote belangstelling voor de compositiewedstrijd en het hoge niveau, ook van de andere inzendingen, krijgt het volgend jaar een vervolg.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×