Van 20 tot en met 28 mei 'Week van de zee'

Op 20 mei start voor de vijfde keer het evenement ‘Week van de zee’, georganiseerd door Stichting Duinbehoud, Stichting De Noordzee, Ecomare en de Kustvereniging. Het thema is dit jaar ‘Op Reis’. De organisatoren willen middels ludieke acties en meer dan 200 activiteiten de Nederlandse kust en zee op een positieve manier onder de aandacht brengen. Vele vissen trekken langs de kust en tussen zee en binnenwateren heen en weer en komen moeilijk te nemen barrières tegen. Afsluiting van rivieren en zeearmen met dammen en sluizen vormt een bedreiging voor het overleven van hele populaties. Ook wordt tijdens deze ‘Week van de zee’ aandacht gevraagd voor duurzaam toerisme. Veel mensen uit de regio trekken naar de kust voor de rust, ruimte en natuur.

Om de kwaliteit van de kusten te bewaken moeten mensen zich volgens de organisatoren afvragen hoe duurzaam toerisme gerealiseerd kan worden. De Kustvereniging werkt al een aantal jaren aan een Europees kwaliteitslabel voor kustplaatsen; ‘QualityCoast’. Met de ‘Week van de zee’ willen de organisatoren bereiken dat Nederlanders de Noordzeekust gaan beschouwen als één van de belangrijkste (natuur)gebieden. De ‘Week van de zee’ vindt plaats van 20 tot en met 28 mei langs de hele Nederlandse kust. Meer informatie is te vinden op www.weekvandezee.nl .

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×