Twee vrouwen met anti-Verdonk bord aangehouden

De politie heeft maandagavond vlak voor het bezoek van Rita Verdonk aan Leiden twee vrouwen opgepakt bij het station. Eén van de vrouwen was in het bezit van een protestbord maar dat zat op het moment van de aanhouding nog in een plastic zak. Toen de agent vroeg of de vrouw zich wilde legitimeren, weigerde ze dat. Daarop vroeg hij om assistentie om de vrouw, een bekende Leidse activiste, op te laten halen. Een vriendin van de vrouw die alleen maar aan de agent zou hebben gevraagd waarom de activiste werd gearresteerd kon ook mee naar het bureau.

Beide vrouwen werden geboeid afgevoerd naar het bureau Langegracht, na bijna vijf uur werden zij zonder proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. Beide vrouwen zullen zowel bij de burgemeester als bij de politie een klacht indienen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×