Hondsdraf

Zondagswandeling langs oude voedselgewassen

Zondag 14 mei wordt in de Hortus Botanicus de ‘Zalig zevenblad’ wandeling gehouden. De wandeling voert langs ‘onkruid’ die tuinliefhebbers liever kwijt dan rijk zijn maar die vroeger in het voorjaar een goede vitaminebron vormden. April en mei waren maanden dat het vroeger voor gezinnen met een kleine huishoudbeurs extra moeilijk werd. Onkruid als brandnetel, zevenblad en zelfs het madeliefje werden ingezet in de strijd tegen voorjaarsmoeheid. Het madeliefje voegt bijvoorbeeld vitamine C, calcium en magnesium toe aan soepen en voorjaarssalades.

Stads-bioloog Hans Adema vertelt tijdens de wandeling over de oude voedselgewassen en de geheimen van de ‘onkruid-keuken’. De wandeling begint komende woensdagmiddag om 12.00 uur. De toegang bedraagt 1,50 euro boven de normale entreeprijs. De Hortus Botanicus is gevestigd aan het Rapenburg 73.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×