Zorg en Zekerheid helpt gedupeerde huisartsen

Verzekerden van Zorg en Zekerheid ontvangen geen rekening van hun huisarts voor reguliere huisartsenzorg. Dit is het rusultaat van afspraken die de zorgverzekeraar en de huisartsen van de kringen Rijnland & Midden-Holland en Noord-Holland Midden hebben gemaakt. De zorgverzekeraar betaalt declaraties rechtstreeks uit aan de huisarts. Mocht dat niet lukken, dan ontvangt de huisarts een voorschot. Ook huisartsen die hun declaraties door een factureringsmaatschappij laten verwerken, ontvangen indien nodig een voorschot.

Huisartsen declareren doorgaans de declaraties voor verleende zorg rechtstreeks bij de verschillende ziektekostenverzekeraars. Het uitbetalen van deze nota’s verloopt echter sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel niet overal helemaal vlekkeloos. Jan Kroes, manager van de divisie zorg van Zorg en Zekerheid: “We maken het hiermee de verzekerde makkelijker, die heeft er zelf geen omkijken naar, maar een rechtstreekse betaling draagt er ook aan bij dat huisartsenzorg voor iedereen toegankelijk blijft. Mensen hoeven immers geen rekeningen voor te schieten en de drempel voor bezoek aan de huisarts is daarmee laag”.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×