Hans Pieters (VVO) beëindigt lidmaatschap SP

Hans Pieters, secretaris van de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder, heeft vanmorgen laten weten zijn lidmaatschap van de SP-Leiden met onmiddellijke ingang te beëindigen. Reden voor dit besluit vormt de Oostvlietpolder. Pieters is van mening dat, in tegenstelling tot hetgeen de kiezers bij de gemeenteraadsverkiezingen door de SP is voorgehouden betreffende de Oostvlietpolder, deze partij met het gesloten college-akkoord nu alles af laat hangen van de Raad van State en dus in feite ook van de VVO. Mocht de Raad van State eventueel het beroep van de VVO ongegrond verklaren, dan betekent dit volgens Pieters alsnog de aanleg van een industrieterrein van 29 hectare en zal het volgens hem daar niet bij blijven.

Pieters vindt het speerpunt Oostvlietpolder, waar ook door de SP zoveel jaar voor is geknokt, niet compromis-waardig. Hij is van mening dat door het vertrouwen dat vele leden, donateurs en supporters van de VVO in hem hebben gesteld, zijn lidmaatschap van de SP niet langer geloofwaardig is.

Tenslotte verzoekt Pieters het bestuur van de SP dat deze de website van de partij aanpast, daar staat n.l. op vermeld dat de SP mede-oprichter is van de VVO en dat is volgens hem niet juist. “De SP heeft destijds het Comité Vrienden Oostvlietpolder ondersteund en wegwijs gemaakt in de wirwar van procedures en inspraak-mogelijkheden. Ik hecht er aan te vermelden dat de VVO een zelfstandige organisatie is die (zeker gelet op de gemeenteraadsverkiezingen 2006) niet aan een politieke partij verbonden is en/of wenst te worden verbonden”.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×