Rembrandt-vaartochten met de 'Knapzak'

Tot oktober vaart historisch vrachtschip ‘Knapzak’ met Rembrandt-vaartochten over de Vliet tussen Leiden en Delft. Tijdens de tochten verzorgt kunsthistorica Monique Hanrath een lezing over de Leidse schilder en zijn meesterwerken. Onderweg zijn twaalf bekende werken van Rembandt en twee graffiti-interpretaties langs de Vliet te zien. De kunstwerken hangen o.a. aan bruggen, een graansilo en viaducten, de ‘Knapzak’ passeert ze allemaal. De tochten zijn ontwikkeld door de provincie Zuid-Holland onder de noemer; ‘Geniet van de Vliet’.

De ‘Knapzak’ vertrekt op de zaterdagen 20 mei, 3 juni, en 26 augustus om 11.00 uur vanuit Leiden, opstapplaats is vlakbij station Lammenschans. Aanmelden voor de tochten kan via www.genietvandevliet.nl of www.knapzakvaart.nl . De tocht duurt ongeveer 4 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×