Leidse werkbrigade zoekt jonge vrijwilligers

De Stichting Stedenband Buffalo City zoekt vrijwilligers tussen de 17 en 24 jaar die het leuk vinden om 16 dagen op werkvakantie te gaan naar de Leidse zusterstad Buffalo City in Zuid-Afrika. De zogenaamde ‘Leidse werkbrigade’ gaat daar, in samenwerking met de gemeente Buffalo City het ‘Child and Youth Care Centre’ opknappen. In dit centrum wonen momenteel 141 Aids-wezen. De gebouwen waarin de kinderen wonen schreeuwen echter om een likje verf. Het klusproject wordt onder verantwoording van de gemeente Leiden en de Stichting Stedenband Leiden – Buffalo City aan Leidse jongeren aangeboden als werkvakantie. De kosten van de werkvakantie worden betaald door Leidse organisaties en bedrijven die bereid gevonden zijn dit project te sponsoren.

De werkvakantie biedt 12 Leidse jongeren de kans om in augustus twee weken met Zuid-Afrikaanse jongeren te werken aan het opknappen van het tehuis. Naast het werk wordt er ook een taalcursus Xhosa aangeboden, wordt er gesport en staan er diverse (culturele)excursies op het programma. Deelname is gratis, op voorwaarde dat elke deelnemer zich een jaar lang als ‘Ambassadeur’ in gaat zetten voor de stedenband.

Op woensdag 24 mei om 20.00 uur wordt in café Einstein aan de Nieuwe Rijn 19, een voorlichtingsbijeenkomst gehouden. Handige jongeren tussen de 17 en 24 jaar kunnen zich aanmelden bij de coördinator van het project op telefoonnummer: 071-5165030. Meer informatie is te vinden op www.leidsewerkbrigade.nl .

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×