Donald Duck in teken van 'Rembrandt 400'

Het stripblad Donald Duck heeft de 400e geboortedag van de Leidse schilder Rembrandt aangegrepen om een speciaal themanummer te maken, het nieuwste nummer staat helemaal in het teken van de schilder. Bovendien presenteert het weekblad een eigen versie van de Nachtwacht, de ‘Duckwacht’. Het werk werd geschilderd door Rembrandt van Duck, vermoedelijk een leerling van Rembrandt van Rijn. Verder worden de voorplaat, de strips en de rubrieken in het nieuwste nummer van Donald Duck op artistieke wijze gepresenteerd.

De Duckwacht is binnenkort ook te zien op NS-stations en op billboards langs de weg. Met het Rijksmuseum in Amsterdam lopen nog onderhandelingen om de Duckwacht tijdelijk tegenover de Nachtwacht te laten hangen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×