Speeltuinvereniging Vogelenwijk bestaat 60 jaar

4

Wethouder Raymond Keur zal morgenmiddag om 16.30 uur een bezoek brengen aan de jubilerende speeltuinvereniging Vogelenwijk. Hij zal tijdens het bezoek vele vrijwilligers feliciteren omdat zij er voor zorgen dat de speeltuin na 60 jaar nog steeds springlevend is. De speeltuin wordt verdeeld in vier gebieden die elk gericht zijn op een bepaalde leeftijdsgroep. Daardoor kunnen veel kinderen zonder overlast voor anderen naar hartelust spelen. Wethouder Keur: “Speeltuinen zijn belangrijk voor de sfeer en het leefklimaat van de wijken.”

Keur vindt verder dat vrijwilligers voor speeltuinen onontbeerlijk zijn en dat het college hen zoveel mogelijk zal steunen. “De speeltuinvereniging Vogelenwijk heeft na 60 jaar haar bestaansrecht dubbel en dwars bewezen, vandaar dat de gemeente voor de helft bijdraagt aan de vernieuwing.”

Delen

4 reacties

 1. “… vandaar dat de gemeente voor de helft bijdraagt aan de vernieuwing.”

  Welke voorwaarden stelt zij daar echter tegenover?
  Socialistische indoctrinatie begint doorgaans al bij de jeugd.

 2. Anneke Schouten-Buijs op

  De reactie schijnt niet doorgekomen te zijn, vandaar een tweede poging.

  Het artikel roept mooie herinneringen op aan langs de slootkant vol bloemen naar de speeltuin lopen, de grote zandbak, uren op de schommel, later kwamen er ook wat grotere speeltoestellen. En aan koninginnedag met spellletjes (koekhappen, zaklopen, was ophangen) en aan een uitstapje naar Schiphol, een bus vol kinderen en vrijwilligers.

  Dat was zo tussen 1950 en 1958.

  Gisteren vond ik op zolder het touwtje met de zinken penning terug die ik in de speeltuin om mijn nek had als bewijs van lidmaatschap.

  Later ben ik er met mijn kinderen wel geweest wanneer ik mijn ouders bezocht, in de Merelstraat.

  De beste wensen voor de vereniging, de vrijwilligers die ook nu nog de speeltuin draaiende houden: ga nog minstens 60 jaar door!

  Anneke Schouten-Buijs

 3. s.aalbersberg op

  Inderdaad ,jeugd sentiment,de speeltuin was een super tijd, hele dagen spelen,snoep kopen bij de portier, vakantiebezigheden,naar Conny Vink,de bioscoop, het oude Duinrel,Meyendael, Het pannebos met de chinese muur.

  Laat Leiden maar veel besteden voor de kinderen,ook dit is een prachtig plan,ik geloof dat ondanks al de materiele speeltjes die kinderen nu hebben, het spelen buiten het allerleukste is.

  Dat er altijd speeltuinen zullen blijven !!!

  http://www.bloggen.be/familieaalbersberg

   

 4. G.Lagas-Buijs op

  Wat leuk dat er een artikel op deze site is geplaatst over de speeltuin. Ik had het in de krant gelezen, ik woon sinds kort weer in de regio. Ik was 5 jaar toen de speeltuin kwam en heb er geweldige herinneringen aan. Ik ben daar vlakbij door het ijs van de sloot gezakt, want ik deed altijd met de jongens mee en zou nooit een dame worden, zei mijn vader. Mijn kinderen speelden er als we bij onze ouders in de Vogelwijk waren, en nu kom ik met mijn kleinkinderen, want de speeltuin is met de tijd meegegroeid, mijn complimenten en gefeliciteerd!

Over de auteur

Henny Zwaan

Je bent nu offline