SP wil aanpassing ROC-nieuwbouw

De SP onderzoekt of aanpassing van de ROC-nieuwbouw mogelijk is. Raadslid Louk Rademaker denkt dat er juridisch gezien ruimte is om zonder al te veel vertraging de massaliteit van het gebouw aan te passen. “We kunnen nog geen zekerheid geven, maar we bekijken de mogelijkheden.” Op dit moment loopt er een procedure voor de nieuwbouw van het ROC naast het station Lammenschans. Als morgen deze procedure door de raad wordt goedgekeurd, kan er over 10 weken een vrijstellingsbesluit genomen worden. Een vrijstellingsbesluit geeft volgens Rademaker de mogelijkheid om te bouwen op de gewenste plaats met een paar voorschriften.

“In zo’n besluit staat niet de exacte vorm van het gebouw vermeld, daarom zou het juridisch gezien mogelijk zijn om binnen de eisen van het vrijstellingsbesluit de bouwtekeningen van het gebouw aan te passen. De vraag is echter, of het technisch mogelijk is.”

Leiden ROC locaties


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×