SP wil aanpassing ROC-nieuwbouw

8

De SP onderzoekt of aanpassing van de ROC-nieuwbouw mogelijk is. Raadslid Louk Rademaker denkt dat er juridisch gezien ruimte is om zonder al te veel vertraging de massaliteit van het gebouw aan te passen. “We kunnen nog geen zekerheid geven, maar we bekijken de mogelijkheden.” Op dit moment loopt er een procedure voor de nieuwbouw van het ROC naast het station Lammenschans. Als morgen deze procedure door de raad wordt goedgekeurd, kan er over 10 weken een vrijstellingsbesluit genomen worden. Een vrijstellingsbesluit geeft volgens Rademaker de mogelijkheid om te bouwen op de gewenste plaats met een paar voorschriften.

“In zo’n besluit staat niet de exacte vorm van het gebouw vermeld, daarom zou het juridisch gezien mogelijk zijn om binnen de eisen van het vrijstellingsbesluit de bouwtekeningen van het gebouw aan te passen. De vraag is echter, of het technisch mogelijk is.”

Delen

8 reacties

 1. “Raadslid Louk Rademaker denkt dat er juridisch gezien ruimte is om zonder al te veel vertraging de massaliteit van het gebouw aan te passen.”
  Totaal los van de realiteit geredeneerd klopt het wel.

  ps.
  Waarom zijn die socialisten toch altijd zo druk bezig met het besteden van andermans geld?
  En met het bepalen wat er allemaal NIET mag?

 2. Frans Schohaus op

  Ik ben het niet snel met de SP eens, maar laat ik eens een uitzondering maken. Het R.O.C. maakt overal te grote gebouwen. Niet alleen bij de Lammenschans, maar ook bij Leiden C.S.  In dat gebouw worden niet alleen winkels gesitueerd, maar ook een hotel met 120 kamers en congresfaciliteiten. Volgens gaat dat alle perken te buiten. Met gemeenschapsgeld een project ontwikkelen kan niet. Ook niet als het gebouw wordt verhuurd aan een hotelketen. Maak een gebouw zo groot als nodig is. R.O.C.’s moeten kinderen lesgeven. Niets meer en niets minder.

 3. Frans, ik zou zeggen: Verhuis lekker naar Putten of zo, daar maak je dit soort dingen vast niet mee.

 4. Als reactie op Jan: Waarom mogen universiteiten en Hogescholen wel laten zien dat ze goed en mooi onderwijs aanbieden en MBO scholen niet? ROC Leiden heeft overal leinschalige locaties die, begrijpelijk, een gigantische versnippering teweegbrengen. De school naar twee hoofdlocaties onderbrengen lijkt mij dan prima. en over dat doro jou verafschuwde gebouw met winkels en een hotel, volgens mij zijn die bedoeld als leerbedrijven/stageplekken, harstikke mooi toch dat leerlingen bij t station kunnen leren en werken tegelijk?? Vergeet niet dat de toekmost van een groto deel van de nederlandse beroepsbevolking van een ROC af komt en hier wordt opgeleid. Dat mag best goed gefaciliteerd worden.

 5. Frans Schohaus op

  @Jade

  Het is heel gebruikelijk om voor een hotelschool een aantal kamers te gebruiken. In de regel is dat 10- 20 kamers. Daar is ook helemaal niets mis mee, want de R.O.C.’s kunnen in die hotels mensen opleiden voor de branche.  Ter informatie: In de Leidse horeca worden al veel mensen opgeleid in samenwerking met het R.O.C.

  Een hotel met 120 kamers echter is van een hele andere orde. Die 100 extra kamers zijn niet voor de opleiding van leerlingen, maar voor het financiele plaatje van de school. En dat is gewoon paracommercie, of in goed Hollands: broodroof.

   

 6. Willem III op

  Tom, Wij, als bewoners zijn niet tegen de Nieuwbouw, maar  tegen art. 19 ..is niet goed behandeld geworden door de leidse gemeente ..

  De  te hoge nieuwbouw wordt  te dicht gesitueerd in de wijk bij Lammenschans-station- Lammenschansweg.

  WIj zijn pro-opleiding ( lees!!!!ROC leerlingen..hier hebben Wij geen last mee).

  Doch Wij, als bewoners zijn tegen de …te hoge bouw ….van ROC.

 7. Willem III op

  In Rotterdam is ook een Hotelschool..

  en over broodroof gesproken….

  Niet één  hotel vindt het goed als er een Hotelschool geopend wordt die tegen reductieprijzen kamers aanbiedt op een 1 sterren niveau..ter overnachting ..en een ontbijtje voor euro 1..

  Maar het is een opleiding…dus dit moet kunnen.  betreft deze locatie te Leiden Centraal ..

  een terrein van LUMC

  hier zijn géén directe wijkbewoners bij betrokken die beroofd worden van de zon( =als die eens schijnt) in de achtertuin/ voortuin..

Over de auteur

Henny Zwaan

Je bent nu offline