Koninklijke onderscheiding voor Leo Maris

Vandaag zal dr. L.L. van Maris uit handen van burgemeester Lenferink een koninklijke onderscheiding ontvangen. Leo van Maris is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.De heer Van Maris (71) is thans 20 jaar secretaris van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Deze organisatie, die 240 jaar geleden werd opgericht, telt thans 1.500 leden en speelt een belangrijke rol binnen de wereld van de Nederlandse taal- en letterkunde. Als secretaris is de heer Van Maris verantwoordelijk voor de voorbereiding van bestuurs- en ledenvergaderingen. Daarnaast zorgt hij voor de continuïteit van de werkzaamheden van de veertien commissies van de Maatschappij.

De heer Van Maris was van 1993 tot 2000 eveneens secretaris van het Genootschap Belle van Zuylen (Belle de Charrière). Daarvoor was hij reeds contactpersoon van het Genootschap voor universitaire en letterkundige instellingen. Voorts was de heer Van Maris nauw betrokken bij het Bulletin en heeft o.a. brieven van Belle van Zuylen vertaald. De heer Van Maris is voorheen werkzaam geweest bij de Vakgroep Frans van de Faculteit der Letteren aan de Universiteit Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×