Leidenaar in 'Te Land ter Zee en in de Lucht'

Morgen doet de Leidenaar Vincent van der Walle mee aan het TROS-programma ‘Te Land ter Zee en in de Luch’. Het is de 38e keer dat hij meedoet, morgen rijdt hij echter niet alleen voor de snelste tijd maar ook voor de Zonnebloem. Met een speciale Zonnebloemfiets legt hij het 36 meter lange parcours af over het water van de Grote Dobbe in Zoetermeer alwaar de opnames plaatsvinden. Vincent hoopt met zijn deelname publiciteit te krijgen voor de organisatie die veel werk doet voor zieken en gehandicapten.

Hans van Oijen van de Zonnebloem: “Dit is natuurlijk een geweldig initiatief. De Zonnebloem is namelijk net een publiekscampagne gestart met de slogan ‘De Zonnebloem kleurt je wereld’. De actie van Vincent om in een campagne-shirt op een zonnebloemfiets mee te doen aan Te land komt precies op het juiste moment.” De jaarlijks 1 miljoen huisbezoeken, die sinds jaar en dag het hart van het Zonnebloemwerk vormen, zijn een effectief wapen tegen sociale uitsluiting en vereenzaming van mensen die vanwege hun fysieke beperkingen niet of nauwelijks de deur uit kunnen. Met ruim 38.500 vrijwilligers is de Zonnebloem een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×