Crucell gaat vogelpestvaccin op mensen testen

Het Leidse Biotechnologiebedrijf Crucell gaat drie soorten vaccins tegen vogelpest testen op mensen. In samenwerking met een onderzoeksteam in Leicester zullen 560 gezonde mensen ingeënt worden. De vaccins zijn gebaseerd op een door Crucell ontwikkelde technologie. De eerste testresultaten worden eind dit jaar verwacht. Vogelpestvirussen zoals H5N1 zijn een serieuze bron van zorg. Het aantal infecties onder vogelpopulaties in Zuidoost-Azië, het Midden Oosten, Europa en Afrika neemt toe. Volgens de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waren er tot eind mei 224 mensen besmet, van wie er 127 zijn overleden.

Tot nu toe kan H5N1 niet gemakkelijk van de ene mens op de andere worden overgedragen. Mocht dat veranderen, dan zou een grieppandemie kunnen uitbreken. Mensen hebben nog geen natuurlijk immuniteit tegen virussen ontwikkeld.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×