Accountant Stephan secretaris, Oliebaron Herman Penningmeester en parkeergoeroe Chris voorzitter

Doorstart Rembrandt Gala

Terwijl de organisatie van het Rembrandt Gala november 2006 in een snel vollopende Pieterskerk nog in volle gang is, zijn de stichtingsleden van de Stichting ‘de Jonge Rembrandt’ alweer volop bezig met een nieuw format voor een doorstart van het topgala in 2007. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat het Rembrandt Gala volgens gezaghebbende landelijke bladen in de afgelopen 5 jaar landelijk is doorgedrongen in de top 10 van de aantrekkelijkste gala’s. Voor een aantal sponsoren van 2006 werd deze week een tipje van de sluier door voorzitter Chris Verplancke opgelicht. De galalocatie in 2007 wordt Huis ter Duin in Noordwijk

De inzet is een groot bedrag voor een sympathiek regionaal doel. Het doel wordt jaarlijks aangedragen en geballoteerd door de deelnemende sponsoren. De primeur: de start van een jaarlijks te vergeven ‘Jonge Rembrandtprijs’ aan een aanstormend Nederlands talentvolle jonge kunstenaar. Deze aanmoedigingsprijs zal gepaard gaan met een aanzienlijke cheque en internationale aandacht krijgen.

De samenstelling van de sponsoren voor de komende gala edities zullen door de Jonge Rembrandtprijs nog meer een landelijker karakter krijgen dan in de afgelopen jaren het geval was. “Maar dat neemt niet weg dat Leiden door de Jonge Rembrandtprijs wederom centraal zal komen te staan als de bakermat van vele grote kunstenaars zoals Rembrandt van Rijn” aldus een ambitieuze Verplancke.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×