Stichting financiert studie Taïda Pasic

De rechtenstudie van de Kosovaarse Taïda Pasic wordt gefinancierd door de Van Beek-Donnerstichting, dit meldt BNR Nieuwsradio. Als voorwaarde voor een studentenvisum geldt onder andere dat ze wonen en studeren in Nederland kan betalen. Artemis Westendorp van de stichting zei vandaag dat de stichting haar dit aanbod onlangs heeft gedaan. De sinds 1940 bestaande stichting steunt vrouwen bij het verwerven van economische zelfstandigheid. “Het moeten wel meiden zijn die gemotiveerd zijn. En dat is Taïda bij uitstek. Ze is een voorbeeld voor veel anderen”.

Als Taïda na het behalen van haar diploma nog steeds wil, begint de universiteit een procedure bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) om een studentenvisum voor haar te krijgen. De onderwijsinstelling heeft al een dossier van haar aangelegd, maar vraagt pas een studentenvisum voor haar aan, als ze haar vwo-diploma heeft gehaald.

Taïda heeft in april Nederland vrijwillig verlaten nadat minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie had aangekondigd haar het land uit te zetten wegens illegaal verblijf. De rechter bepaalde eerder die maand dat de Kosovaarse onrechtmatig in Nederland was. De 18-jarige scholiere doet eindexamen vwo op de Nederlandse ambassade in Sarajevo. De uitslag krijgt ze op 15 juni te horen.

Het nieuwe collegejaar begint op 4 september. Als Taïda op de Universiteit Leiden wordt toegelaten, komt ze deze zomer terug naar Nederland.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×