Burgemeester Lenferink opende afgelopen donderdag de Regentenkamer. Rechts van hem de trotse eigenaar Lourenzo van Beek. (Foto: Chris de Waard).

Burgemeester opent vernieuwde Regentenkamer

De afgelopen maanden is er hard gewerkt in de ruimte boven de toegangspoort van het Meermanshofje aan de Oude Vest. De ruimte werd vroeger gebruikt als vergaderkamer voor de bestuurders van het hofje; de regenten. Tegenwoordig is de Regentenkamer af te huren voor recepties, vergaderingen, persconferenties of een feestje in stijl. Vorige week ging de nieuwe eigenaar Lourenzo van Beek officieel van start met zijn bedrijf in ‘een van de verborgen pareltjes van Leiden’, zoals burgemeester Lenferink het bij de opening noemde.

De Regentenkamer bestaat dit jaar overigens 325 jaar. Voor die gelegenheid bracht Van Beek een boekje uit over de rijke historie van het Leidse hofje. Het eerste exemplaar was voor historicus Lenferink.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×