Gewonden na brand in zorgflat

Gisteravond is er brand uitgebroken in een woning op de 4e etage van een zorgflat aan de Albertine Agenesstraat. Bij de brand liep de 76 jarige bewoonster brandwonden op en heeft ze veel rook binnengekregen. Een 57-jarige vrouw uit Leiden en een verpleegkundige die de brand ontdekte hebben de bewoonster uit haar woning gehaald. Een 49-jarige buurvrouw kreeg hartritmestoornissen vanwege de hoeveelheid ingeademde rook, zij en de bewoonster van de betreffende woning werden overgebracht naar het LUMC.

Een 32-jarige verzorgster en twee schoonmaaksters van 38 en 43 jaar, allen uit Leiden, zijn vanwege het binnenkrijgen van veel rook voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De drie hadden zich bezig gehouden met de ontruiming en het in veiligheid brengen van meerdere bewoners. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Er wordt gesproken van een waxinelichtje dat een plastic teil in de brand zette, andere lezingen zijn die van het roken in een rolstoel die vlam vatte. De politie onderzoekt dit.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×