Expositie brugklasgroep Kids Creatief

De brugklasgroep van Kids Creative uit Leiden exposeert van 1 juni t/m 22 juni in het Stadsbouwhuis aan de Langegracht. De jonge kunstenaars laten op deze expositie hun olieverfschilderijen en affiches zien. In de hal van het Stadsbouwhuis wordt een selectie van het werk van de brugklassers geëxposeerd: stillevens in olieverf op doek en culturele affiches. De olieverfschilderijen zijn gedeeltelijk opgezet met zelfgemaakte olieverf. Inspiratie voor het stilleven hebben de cursisten opgedaan door bestudering van de kunstwerken van onder andere Giorgio Morandi. De affiches zijn gemaakt met zwarte stift op wit papier, en geïnspireerd op het gebruik van silhouetten zoals die terug te vinden zijn in het werk van Henri de Toulouse Lautrec.

Kids Creatief geeft al ruim zes jaar kunstcursussen, bestemd voor kinderen van 8-12 jaar en leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Daarnaast zet Kids Creatief regelmatig educatieve projecten op voor scholen en musea, bijvoorbeeld over thema’s uit de (kunst-)geschiedenis. De cursisten van Kids Creatief doen tijdens een serie workshops de nodige inspiratie op om zelf kunstwerken te maken, waarin bepaalde aspecten van de besproken kunststroming of kunstenaar terugkomen.

Gedurende de cursussen leren de kinderen met verschillende materialen te werken. Middelbare scholieren sluiten de cursus af met het inrichten van één of meerdere exposities van hun werk. Basisscholieren richten op de cursuslocatie een eindtentoonstelling in voor ouders en bekenden. Voor inschrijving of informatie over de cursussen en projecten van Kids Creatief kan contact opgenomen worden met Joyce Hoogeveen, tel. 06-53588455.

Leiden kidscreatief


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×