GroenLinks pleit voor herstel vaarroute pont over de Zijl

Morgen wordt in de commissievergadering in Teylingen gesproken over de vaarroute van het fiets- en voetgangerspontje over de Zijl. Het voorstel van de wethouder over de aanpassing van de route gaat slechts uit van het “eerherstel” van de aanlegplaats aan de kant van de Merenwijk. Argumenten zoals de lengte van de vaarroute, overzichtelijkheid, aanlegroute en brandstofgebruik pleiten voor een volledige terugkeer naar de oude situatie. Omdat veiligheid voor fietsers en voetgangers voor GroenLinks een belangrijk item is heeft Hans van Egdom namens GroenLinks de situatie in ogenschouw genomen.

Op basis van zijn bevindingen heeft hij een open brief gestuurd aan de leden van de gemeenteraad van Teylingen, omdat deze gemeente vergunninghouder is en de beslissing zal nemen. In zijn brief pleit hij voor een zo’n snel mogelijk herstel van de oude vaarroute.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×